3-12 Ιουλίου 2017

Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής

H Νομισματική Συλλογή ΚΙΚΠΕ συμμετείχε ενεργά στο πρώτο «Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών).

Ιούνιος 2017

Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ)

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει την εκδήλωση «Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη». Ομιλητές οι Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Κώστας Ιωαννίδης και Εμμανουέλα Κάντζια, η οποία έχει αναλάβει, την επιμέλεια της έκδοσης των απάντων του Δημητρίου Καπετανάκη με την οικονομική στήριξη του ΚΙΚΠΕ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ και του Δ.Σ. του ΚΙΚΠΕ, ο Μάνος Δημητρακόπουλος.

Μάιος 2017

11ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες τάσεις στην Κλασική Φιλολογία

«Ενδοκειμενικότητα και ρωμαϊκή λογοτεχνία»

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 25-27 Μαϊου. Διοργανώνεται από το Corpus Christi College (University of Oxford) και το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ με τη συμμετοχή 28 διαπρεπών κλασικών φιλολόγων. Πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του ΚΙΚΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Απρίλιος 2017

Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Στις 28 και 29 Απριλίου πραγματοποιούνται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης, τα οποία καλύπτουν τέσσερις τομείς της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος - Μάιος 2017

3ος Κύκλος Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης

Δώδεκα μαθήματα για τον ελληνικό 20ο αιώνα

Διοργάνωση: ΚΙΚΠΕ-ΑΣΚΙ

Με στόχο την πληρέστερη κατανόηση της νεότερης ελληνικής ιστορίας, διοργανώνονται 12 Σεμινάρια με θέμα τον ελληνικό 20ο αιώνα στο Εντευκτήριο της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού (ΕΜΝΕ-Μνήμων). Διδάσκουν ερευνητές και καθηγητές πανεπιστημίου εγνωσμένου κύρους και εξειδίκευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα σεμιναρίων

Μάρτιος 2017

Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας»

Τα επιμορφωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται στη Λάρισα στις 3 και 4 Μαρτίου περιλαμβάνουν 4 κύκλους μαθημάτων της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομικά.

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος 2017

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης

Στις 3 και 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης, τα οποία καλύπτουν τέσσερις τομείς της διδακτέας ύλης : Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά , Ιστορία, Οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος 2017

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού Κορινθίας

Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. ενίσχυσε οικονομικά το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού Κορινθίας για την πραγματοποίηση των σκοπών του.