Μάιος 2018

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού

Οικονομική ενίσχυση προς τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού για τη λειτουργία των κοινωνικών Δομών του παντοπωλείου και του Συσσιτίου κατά το έτος 2018. Οι εν λόγω δομές εξυπηρετούν διακόσια άτομα ημερησίως καθώς και εκατό οικογένειες μηνιαίως.

17 Μαΐου 2018

Παρουσίαση για βυζαντινά νομίσματα στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Εκάλης

Ο Γιάννης Στόγιας (Ερευνητής–επιμελητής, Νομισματική Συλλογή ΚΙΚΠΕ) συμμετείχε στο πρόγραμμα «Μπορεί το Βυζάντιο να γίνει ελκυστικό; Ο ελληνικός μεσαίωνας μέσα από τα μάτια των ειδικών» (Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών). Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε σε μαθητές της Β´ Γυμνασίου το θέμα «Μέταλλα και τεχνικές κοπής των βυζαντινών νομισμάτων». Σύνδεσμος: http://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-junior-high-b/events-activities/36355-to-nomisma-sto-byzantio-9

30 Μαΐου 2018

Σεμινάριο αρχαίας ελληνικής νομισματικής

Η Νομισματική Συλλογή ΚΙΚΠΕ συμμετείχε στο σεμινάριο που οργάνωσε με επιτυχία η Βρετανική Σχολή Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη (επίσκεψη των συμμετεχόντων και παρουσίαση της Συλλογής).

Μάρτιος 2018

Βιοιατρικό Ερευνητικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών

Οικονομική ενίσχυση του Βιοιατρικού Ερευνητικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών για την προώθηση εξειδικευμένης ανάπτυξης της έρευνας στον τομέα της ιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα.

Μάρτιος 2018

Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Οικονομική ενίσχυση στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση, από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και την Ακαδημία Επιστημών της Χαϊδελβέργης, του 12 ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασσική Φιλολογία με τίτλο «Αποσπασματικότητα και συνοχή: Επανεξετάζοντας τα Αποσπάσματα της Αρχαίας Ελληνικής Δραματικής Ποίησης.

Μάρτιος 2018

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Οικονομική ενίσχυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή που είναι απαραίτητος για την πραγμάτωση των ποικίλων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.

Απρίλιος 2018

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Οικονομική ενίσχυση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας για τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης σε σχολεία και νηπιαγωγεία αγροτικών περιοχών του νομού Ημαθίας. Το πρόγραμμα της Κινητής Βιβλιοθήκης λειτουργεί και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε κατασκηνώσεις και παραθεριστικά κέντρα του νομού.

Μάιος 2018

Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας

Οικονομική ενίσχυση της Ένωσης Κυριών Δράμας για την παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και οικονομικής υποστήριξης, εύρεση εργασίας, ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη, διανομή ιματισμού και τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.